dijous, 10 de març del 2011

Setmana dels sentits

Durant aquesta setmana tota l'escola està immersa en la setmana dels sentits. Aquest curs el tema triat ha sigut "L'alimentació saludable, cuines del món". Cada cicle ha preparat un taller relacionat amb un dels sentits i amb el tema triat.

Els alumnes han anat passant pels diferents tallers durant tota la setmana.

Al taller de la vista han mostrat imatges de diferents utensilis de cuina fetes des de diferents angles de l'utensili triat i els alumnes han endevinat quin utensili hi havia amagat en cada imatge mostrada.

Al taller de l'olfacte han olorat aliments, espècies, condiments, herbes per cuinar amb els ulls tapats i molts dels alumnes han esbrinat què hi havia amagat dins de cada pot.

Al taller del tacte han ensenyat als alumnes a fer pa, han fet la inicial del seu nom en el tros de massa que se'ls ha donat, l'han posat al forn i se l'han menjat. Els ha sortit un pa boníssim!

Al taller de l'oïda els alumnes han entrat a la cuina del restaurant musical i han descobert els sons de la cuina. S'han presentat els sons que amaga la cuina, s'ha fet un petit joc on havien d'endreçar els sons escoltats i finalment han fet un petit concert amb utensilis de cuina.

Al taller del gust hi participa tota l'escola i les famílies. Tothom té l'oportunitat de degustar els menjars que porten els pares, els alumnes. Bon profit a tothom!